Culinaris Fűszeriskola Mautner Zsófival - 8.rész Yuzu kosho

Mennyei salátaöntet Yuzu Kosho pasztával, amivel a legegyszerűbb salátákat is őrületes ízkavalkáddá varázsolhatjátok! A Fűszeriskola következő részében egy csípős, citrusos szósszal ismerkedhettek meg Japánból. Zseniális mentás-korianderes vitaminsaláta és maradék zöldségekből egy lightos Vietnámi nyári tekercs elkészítésének fortélyait mutatja meg nektek Mautner Zsófi. Könnyed szósz, amely ízletes, ám a hagyományos mogyorós változatnál alakbarátabb verziót kínál az új év utáni kalóriaszegényebb napokra.

 

Téli vitaminsaláta szójaszószos, gyömbéres csodaöntet 
Hozzávalók (2-4 adaghoz)

 

  • 2 evőkanál világos szójaszósz 
  • 2 kezeletlen citrom leve és héja 
  • 1 evőkanál termelői Culinaris méz (lehet eritrit is) 
  • 1 gerezd fokhagyma, reszelve 2 cm friss gyömbér, reszelve 
  • 1 kávéskanál Vörös Kabosu Kosho Citrus paszta 
  • 1 evőkanál Double Pagoda szezámolaj (elhagyható, anélkül is finom, ha teljesen olajmentesre szeretné készíteni valaki) 


Salátához:

  • 4 sárgarépa (lehet színes)
  • 1 kígyóuborka
  • 1 cékla
  • 1 csokor menta 
  • 1 marék pirított kesudió

 
Elkészítés:

  1. Az öntethez az összes alapanyagot összekeverjük. Amikor megkóstoljuk, túl töménynek fog tűnni, de nem baj, mert a saláta hamar felveszi az öntet ízeit. Ez a csodaöntet bármilyen hétköznapi hozzávalóból vagy maradékból is luxus salátát varázsol.
  2. A zöldségeket gyufaszálra szeleteljük és összekeverjük az öntettel. TIPP: tökéletesen passzol akár sült zöldséggel, rizstésztával, tépett vagy vékonyra szeletelt sült húsokkal, de ezek mellett mártogatósként is használhatjuk többek közt vietnámi nyári tekercshez.

 

A rizspapír használata:

  1. Egy rizspapírral megegyező méretű edényt töltsünk meg meleg vízzel
  2. Készítsük ki az összes hozzávalót, ami a tekercsbe kerül (főtt tészta; hámozott, magozott, julienne-re vágott uborka; vékony csíkokra szeletelt salátalevél; újhagyma; levelekre tépkedett zöldfűszer; csirke, vagy főtt garnéla)
  3. Készítsünk elő egy nagy vágódeszkát, amin kényelmesen elfér egy lap.
  4. Legyen kéznél egy tiszta, száraz konyharuha.
  5. Mártsunk bele egy lapot a meleg vízbe, hagyjuk benne néhány másodpercig.
  6. Tegyük a vágódeszkára, hagyjuk állni 3-4 másodpercig.
  7. Konyharuhával itassuk fel róla a vizet. Ha túl nedves, szétszakad, ha túl száraz, rágós, és nem lehet vele dolgozni.
  8. Helyezzük rá a hozzávalókat, alsó felét hajtsuk rá, majd a két oldalát is.
  9. Alulról felfelé, nagyon szorosan tekerjük fel.

Nézd meg a Fűszeriskola Mautner Zsófival kilencedik részét!

 

Kapcsolódó termékek

    • Nincs készleten
    Fekete Yuzu Fűszerpaszta 50g
    5 100 Ft
    Átmenetileg nem elérhető