Fűszeriskola Mautner Zsófival - 1.rész Kurkuma
Indul a Fűszeriskola Mautner Zsófival, kis füzeteket elő! Az első lecke a kurkuma, ami egy igazi csodaszer: erős antioxidáns, számos gyógyhatással rendelkezik, az élet fűszereként tartják számon! Friss kurkumából és Green Cuisine kurkuma fűszerporból készítsetek például egy isteni kókusztejes csirkét rizstésztával. Mutatjuk a receptet!
Hús helyett akár zöldségekkel vagy rákfélékkel, halakkal is megfőzhetitek. Próbáljátok ki Ti is! Kísérletezzetek bátran a fűszerekkel!
Kurkumás-kókusztejes csirkés tészta
Hozzávalók (4 adag)
- 1 közepes hagyma meghámozva, feldarabolva
- 4 gerezd fokhagyma, meghámozva
- 4 cm friss gyömbér, meghámozva, feldarabolva
- 1 nagy csokor koriander
- 1 teáskanál őrölt Green cuisine kurkuma
- 3 cm friss kurkuma
- 1 evőkanál Green cuisine currypor
- 4 evőkanál olaj
- 1/2 liter alaplé, vagy víz
- 6 dl Chaokoh kókusztej
- 4 csirkecomb, félbevágva
- Ízesítéshez: Yagisawa szójaszósz, zöldcitromlé, Béghin Say nádcukor
- 40 dkg tojásos-, vagy Oriental Food rizstészta
A tálaláshoz:
chiliszósz, friss koriander, újhagyma, zöld citrom
Elkészítés:
- Botmixerrel pépesítjük a feldarabolt hagymát, fokhagymát, a gyömbért chilit, koriandert, hozzáadjuk a kurkumát és a curryport.
- Néhány evőkanál kókusztejjel, vagy vízzel hígítjuk, hogy könnyebben pürésítse az aprítógép.
- Felhevítünk egy nagyobb lábast, beletesszük az olajat, majd ebben néhány perc alatt illatosra pirítjuk a curry pasztát.
- Felöntjük az alaplével vagy vízzel és a kókusztejjel, néhány percig főzzük, majd beletesszük a feldarabolt, és megsózott csirkecombokat (bőre nélkül).
- Kb. 30 percig főzzük, addig amíg a hús teljesen megpuhul.
- A végén a mártást szójaszósszal, zöld citromlével és nádcukorral ízesítjük.
- A tésztát kifőzzük, majd tálaláskor ráöntjük a levest.
- Ízlés szerint extra chiliszósszal, friss korianderrel, újhagymával tálaljuk. Adhatunk mellé pácolt tojást.