Fűszeriskola Mautner Zsófival - 5.rész Miso paszta

A Fűszeriskola Mautner Zsófival következő részében egy last minute, rohanós, villám főétel kerül az ünnepi asztalra. A miso pasztában sült lazac rizzsel és edamame babbal, desszertnek pedig egzotikus gyümölcssaláta passion fruit sorbet-val 15 perc alatt kész! Szuper ötlet, hogy gyorsan villants valamit!

 

Miszóval karamellizált, grillezett lazac


Miso pác:

Kis adag (pl. 4x150 g-os szelet lazacra)

  • 100 g fehér miso paszta
  • 2 evőkanál mirin
  • 2 evőkanál Béghin Say nádcukor
  • 2 evőkanál víz vagy sake
  • 1 evőkanál Ottogi rizsecet

Nagy adag

  • 300 g fehér miso paszta
  • 6 evőkanál (90 ml) mirin
  • 2 evőkanál Béghin Say nádcukor
  • 2 evőkanál víz vagy sake
  • 1 evőkanál Ottogi rizsecet

A páchoz minden hozzávalót összekeverünk, üvegben, dobozban hónapokig eláll a hűtőben.

Elkészítés:

  1. A lazachoz a sütőt bekapcsoljuk grillfokozatra.
  2. A lazacnak távolítsuk el a bőrét (ha bőrös), ellenőrizzük, hogy el kell-e belőle csipesszel távolítani nagyobb szálkát/csontot.
  3. Igény szerint szeleteljük fel.
  4. Mindkét oldalát kenjük be miszó krémmel. (Ha van időnk, hagyjuk állni fél-1 óráig, ha nincs, süthetjük azonnal).
  5. Egy tepsit béleljünk ki alufóliával, és kenjük meg kevés olajjal. A miso a grillezés során a tepsire fog égni, ezért érdemes fóliával letakarni (papír megégne, az nem jó), az olajjal kenés pedig segít, hogy ne ragadjon oda.
  6. A sütő rácsát tegyük a legmagasabb sínre, hogy a grillhez minél közelebb legyen.
  7. Helyezzük a bekent lazacfilét a tepsire (vagy hőálló tálra), majd grillezzük 10-12 percig.

Nézd meg a Fűszeriskola Mautner Zsófival hatodik részét!

Kapcsolódó termékek

    • BP
    • Nincs készleten
    Fehér miso paszta szójababból 500g
    5 199 Ft
    Átmenetileg nem elérhető
    • Nincs készleten
    Marukin Mirin 500ml
    3 499 Ft
    Átmenetileg nem elérhető