Lotus kekszes sajtottorta recept
Dobd fel a borongós napokat egy nagyon egyszerű, de mégis ínycsiklandózó Lotus kekszes sajttortával! Készítsd el te is Culinaris hozzávalókból!
Hozzávalók:
60 dkg vaj
280 g Lotus keksz
370 g Cseppnyi Birtok krémsajt
250 ml habtejszín
50 g porcukor
400 g Lotus karamellkrém
1/2 csomag Habfixáló
Elkészítés:
1. Törjünk össze 250 gramm kekszet, majd keverjük össze az olvasztott vajjal. Ezt követően nyomkodjuk a tortaforma aljára. Tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet. (+tipp helyezzünk el zsírpapírt az alján, hogy könnyebben ki tudjuk venni az elkészült süteményt)
2. Keverjünk össze 300 gramm Biscoff karamellkrémet a natúr Cseppnyi Birtok krémsajttal és porcukorral. Verjük kemény habbá a tejszínt a habfixálóval, majd keverjük a krémünkhöz. Tegyük hűtőbe 30 percre.
3. Olvasszunk meg 100 gramm karamellkrémet kicsit a mikróban. Majd kanalazzuk rá a sütemény tetejére és szórjunk rá egy kevés kekszet.
4. Pihentessük a hűtőben és másnap tálaljuk.