Margarita koktél recept
A Margarita koktél az egyik leghíresebb mexikói ital, amelyet gyakran fogyasztanak a Cinco de Mayo ünnepén is. Ez a klasszikus koktél tökéletesen illik az ünnepi hangulathoz, mivel friss, citrusos és üde ízével igazán hűsítő. A Cinco de Mayo Mexikóban az ünneplés és az emlékezés napja, a mexikói kultúra és történelem fontos része. A Margarita, mint mexikói eredetű koktél, tökéletes választás az ünnepi hangulat fokozására, és emlékeztet bennünket Mexikó hagyományaira és gazdag kulturális örökségére.
- 50 ml Clase Azul Plata tequila
- 25 ml frissen facsart limelé
- 15 ml Cointreau prémium narancslikőr
- Saveurs Fruits Agave szirup
- Jég
- Lime szeletek (opcionális, díszítéshez)
- Só (opcionális, pohár széléhez)
Elkészítés:
1. Szórd ki a sót egy lapos tányérra. Nedvesítsd meg a koktél pohár szélét egy lime szelettel, majd nyomd bele a sóba, hogy egy vékony sóréteg képződjön a pohár szélén.
2. Egy koktélshakerben vagy egy keverőpohárban keverd össze a tequilát, a frissen facsart limelevet, a narancslikőrt és az agave szirupot.
3. Töltsd meg a poharat jéggel.
4. Öntsük a koktélt a jéggel teli pohárba.
5. Díszítsük lime szelettel.