Pavlova recept
Na és te készítettél már Pavlovát? Kívül egy ropogós, törékeny héj, belül egy könnyű, habos pillecukor, a tetején egy krémesen lágy tejszínhab, a korona pedig rajta a friss gyümölcs. Egyszerűbb, mint gondolnád, és receptünk segítségével könnyen elkészítheted most Te is!
Hozzávalók:
-3 tojásfehérje
-10 dkg kristálycukor,
-10 dkg porcukor,
-5 gramm keményítő,
-egy csipet só,
-1 tk citromlé
A krém és a töltelék:
-4 dl habtejszín,
-1 ek porcukor,
-6-7 dkg friss eper
Elkészítés:
1. A Pavlova elkészítéséhez a tojásfehérjéket félkemény habbá verjük. Ezután 3-4 adagban hozzáadjuk a porcukrot és kristálycukrot, majd addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk. A citromlevet és a keményítőt a végén keverjük bele. A masszát habzsákba töltjük, és egy nagy korongot formázunk belőle a sütőpapíron.
2. A habcsókot 110 fokon, légkeverés nélküli sütőben, 1 óra 20 perc alatt készre sütjük anélkül, hogy a sütő ajtaját kinyitnánk sülés közben. Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni.
3. A tejszínhabhoz 25 dkg habtejszínt kemény habbá verünk porcukorral. Az öntethez karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáöntünk 15 dkg habtejszínt és a felére forraljuk. A gyümölcsöket megmossuk és megszárítjuk.
A kihűlt Pavlovát a tejszínhabbal és gyümölcsökkel díszítjük.