A tökéletes pizza recept
A pizzasütés elsőre nagy falatnak tűnhet, de hidd el, sokkal könnyebb, mint gondolnád! Holocsi Tamás minden boltok főnöke kedvenc receptjét hoztuk el neked, hogy otthon is élvezhesd ezt az olasz klasszikust!
Hozzávalók:
Tészta:
- 250 g pizza liszt
- 150 ml langyos víz
- 5 g friss élesztő (vagy 1 teáskanál szárított élesztő)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 1 evőkanál olívaolaj
Feltét:
- 200 g paradicsom konzerv (vagy friss, pépesített paradicsom)
- 200 g mozzarella
- Friss bazsalikom
- Só
- Friss őrölt bors
- Olívaolaj
Elkészítés:
Tészta elkészítése:
- Az élesztőt a langyos vízben feloldjuk, majd hozzáadjuk a cukrot.
- Egy tálban összekeverjük a lisztet és a sót, majd hozzáadjuk az élesztős vizet és az olívaolajat.
- Sima tésztává gyúrjuk, majd letakarva kelesztjük 1-2 órán keresztül, amíg megduplázódik.
Pizzaszósz elkészítése:
- A paradicsomot villával pépesítjük, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Pizza összeállítása:
- A megkelt tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk.
- A tésztát egy pizzakőre helyezzük (vagy tepsire).
- Megkenjük a pizzát a paradicsomszósszal, majd rátesszük a szeletelt mozzarellát.
- Előmelegített sütőben 250 °C-on 10-15 percig sütjük, amíg a tészta aranybarna és ropogós lesz.
Tálalás:
- Friss bazsalikomlevelekkel díszítjük, és olívaolajjal locsoljuk meg.