Sütőtök saláta kecskesajttal
Az őszi szezon ízeinek tökéletes harmóniáját hozza ez a különleges saláta, amely nemcsak finom, de tápláló is. A sült zöldségek, a friss kecskesajt és a quinoa találkozása egy könnyed és mégis laktató ételt eredményez, amit akár előételként, akár könnyű főfogásként is kínálhatunk.
Sütőtök saláta kecskesajttal
Hozzávalók:
Kecskesajt
Humusz
Sütőtök
Cékla
Rukkola/saláta (opcionális)
Quinoa
Marék makadámdio/kesudio/dio/tökmag
Grissini
Öntet hozzávalók:
1 kanál méz
1 kanál fehérborecet diós
Ízlés szerint só és fehérbors
1 kanál olívaolaj
Fél narancs leve
Elkészítés:
1. A céklát, cukkinit és a sütőtököt felkockázzuk, majd sózzuk, borsozzuk. Ha szeretnénk, kevés olívaolajjal is meglocsolhatjuk, de el is hagyható. A zöldségeket 180 fokos sütőben ropogósra sütjük. Közben a quinoát megfőzzük, és a salátát alaposan megmossuk.
2. Az öntethez összekeverjük a mézet, narancslevet, ecetet, olívaolajat, sót és borsot.
3. Egy nagy tálban összeállítjuk az alapot: a főtt quinoát, a sült zöldségeket és a salátát összekeverjük az öntettel. Pár szem gesztenyét negyedeljünk fel, majd keverjük hozzá. A tetejére kanalazzunk humuszt, morzsoljuk rá a kecskesajtot, és szórjuk meg magvakkal. Végül zaatarral ízesített grissinivel tálaljuk.
Jó étvágyat!