Goosebumps Costa Rica Cascara Tea 200g
Goosebumps Costa Rica Cascara Tea 200g
5 499 Ft
Egységár: 27 495 Ft / kg

Goosebumps Costa Rica Cascara Tea 200g

  • Cikkszám: 584112
Átvehető
Szállítható
Elérhető készlet: 3 db
5 499 Ft
Egységár: 27 495 Ft / kg

A cascara bár egyáltalán nem számít újdonságnak - hiszen évszázadok óta fogyasztják például Jemenben vagy Etiópiában -, mégis viszonylag ritkán találkozhatunk vele az itallapokon. Nem kávé és nem is tea, hanem a kettő randevúja, amelyet egyedi, édeskés ízvilág jellemez. Egy igazi kuriózum, mely hidegen és melegen egyaránt ínycsiklandó és egzotikus.

Általános iránymutatásként elmondható, hogy 1-2 evőkanálnyi, körülbelül 5-7 grammnyi cascarát érdemes használni 250 ml vízhez, amely éppen csak felforrt. Ezután 3-5 percig áztatni, végül leszűrni, eltávolítva a héj maradványokat.

Bár a cascara már eleve elég édes, néhányan azt javasolják, hogy az extra íz érdekében adjunk hozzá egy kis mézet vagy cukrot. Egy másik lehetőség, hogy gyömbérrel, szerecsendióval vagy fahéjjal dobjuk fel az italt.

Részletes leírás és specifikáció
Ingyenes szállítás Budapestre 15.000 Ft , vidékre 20.000 Ft kosárérték felett!

Cégről

A Goosebumps célja, hogy az emberek a kávéra, ne egy kiegészítő termékként, hanem kulináris élvezetként gondoljanak. Hisznek abban, hogy nagyon magas minőségű alapanyagokkal, eszközökkel és képzésekkel ezt minél hamarabb elérhetik. 

Összetevők

A cascara vagy kaszkara, az arab Qishr szóból származik és "héjat" jelent. Egész pontosan a kávénövény gyümölcsének, a kávécseresznyének a szárított külső rétegére vonatkozik az elnevezés.

Allergének

100% Kávécseresznye

Részletes leírás

Az Hacienda Sonora a Poás vulkán lábánál fekszik. Száz százalékban megújuló energiával működik, amit vízerőművekkel generálnak. Ez hajtja a nedves és száraz malmokat, valamint áramot nyújt a farmon való élethez és munkavégzéshez.

Az Hacienda Sonora 100 hektárából 45-ön kávét termesztenek egzotikus fák és más őshonos növényzet árnyékában. Ez a biodiverzitás teszi egészségessé és tápanyagokban gazdaggá a talajt. További 20 hektáron cukornádat termelnek, immáron több mint 150 éve, a fennmaradó 35 hektár pedig őserdei rezervátumnak ad helyet.

Az Hacienda Sonorán kézzel válogatják a kávészemeket, az érett cseresznyéket tiszta vízzel mossák át és kiszárítják. Ezután két hónapig tárolják, majd a szárazmalomban lehántolják, s ez az aszalt héj kerül a Goosebumstól hozzánk cascaraként.

Teljes leírás