Részletes leírás
Lágy típusú, mosott kérgű sajt, tésztája halványsárga. Selymesen lágy íze, és állaga miatt sütőben sütve, fondüként igazi ínyenc csemege.
A Mont d'Or tehéntejből készülő, szezonálisan elérhető sajt.
A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban
1976-ban egy Xavier nevű affineur (azaz „sajtmester”) a dél-franciaországi Toulouse, más néven Ville Rose gasztronómiai szívében megalapította sajtérlelőjét. Az „affineur” nevéből eredően sajtok érlelésével, nemesítésével foglalkozik. A sajtkészítők egy része saját maga érleli sajtjait, azonban vannak olyanok, akik a még „félkész” terméket átadják a sajt érlelésére specializálódott szakembereknek (ennek egyik legismertebb példája a parmezán). Xavier célja az előbbiekből levezetve kézműves, magas minőségű nyerstejes sajtok kiválasztása és tökéletessé érlelése volt. A nagyközönség körében a Xavier által érlelt sajtok azonnali sikert arattak, és nem sokat váratott magára a szakmabeliek elismerése sem. A sajtok iránti szenvedély örökletes, Xavier fia, Francois 2001-ben csatlakozott a vállalkozáshoz - 2015-ben pedig hivatásos affineurré vált. Lelkes csapatuk munkájának köszönhetően mára sajtjaik mind Franciaországban, mind külföldön elérhetőek.
nyers tehéntej, só, tejkultúra, oltó.
tehéntej, tejkultúra
Lágy típusú, mosott kérgű sajt, tésztája halványsárga. Selymesen lágy íze, és állaga miatt sütőben sütve, fondüként igazi ínyenc csemege.
Tájékoztatunk, hogy a honlap cookie-kat használ anonim látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. Bővebb információért olvasd el adatvédelmi tájékoztatónkat.