A Tartuflanghe alapítói, Domenica és Beppe 1968-ban kezdtek el foglalkozni a szarvasgombával. Alba város szívében fekvő éttermük, a Da Beppe, a gombás - de leginkább a szarvasgombás - ételek szerelmesinek mekkájaként vonult be a Michelin Guide-ba. 1980-ban alapították meg Tartuflanghe nevű vállalkozásukat, azzal a céllal, hogy az Beppe inspirációjából és kulináris tapasztalataiból profitáljon, melyek egy igen tekintélyes karrierben tetőztek. Többek között nekik köszönhetjük az első szarvasgombával ízesített tésztát.
Összetevők
durum búzaliszt, tojás 20%, vargánya (Boletus edulis és kapcsolódó fajok) 7%, nyári szarvasgomba (Tuber aestivum Vitt.) 3%, aroma.
Allergének
búza, tojás, nyomokban szóját tartalmazhat
Részletes leírás
A tészta magas tojástartalma pedig mégjobban kiemeli az erdei gombák ízét.