Bruno Giacosa Nebbiolo d'Alba 2015 0,75l
Bruno Giacosa Nebbiolo d'Alba 2015 0,75l
25 690 Ft
Egységár: 34 253 Ft / l

Bruno Giacosa Nebbiolo d'Alba 2015 0,75l

  • Cikkszám: 607098
Átvehető
Szállítható
Elérhető készlet: 3 db
25 690 Ft
Egységár: 34 253 Ft / l

Finom és elegáns, piros gyümölcsökkel és szárított virágjegyekkel. Ízben a tanninok jelen vannak, de finoman és jól integráltan, a bor pedig kiváló frissességet mutat.

Részletes leírás és specifikáció
Ingyenes szállítás Budapestre 15.000 Ft , vidékre 20.000 Ft kosárérték felett!

Cégről

Bruno Giacosa, a világ egyik legendás borásza közel nyolc évtizede készít Barolo és Barbaresco borokat a legrangosabb egyéni szőlőültetvényekről. 15 évesen csatlakozott a családi vállalkozáshoz, a borászcsalád harmadik generációját képviselve. Giacosa tökéletességre való törekvése, borainak egyedi íze és a Langhe szőlőültetvényeinek bensőséges ismerete hamar elismerést váltott ki, és hozzájárult Piemont vezető borrégiójává válásához. 1980-ban a Giacosa megkezdte Serralunga d'Alba, La Morra és Barbaresco legjobb parcelláinak beszerzését, hogy olyan borokat állítsanak elő, amelyeket méltán a Nebbiolo legkiválóbb kifejezőinek tartanak. Öröksége tovább él, lánya megőrizte apja borkészítési filozófiáját, tiszteletben tartva a hagyományos technikákat, miközben kihasználja a modern technológia előnyeit. Továbbra is az a cél, hogy minden rangos területről különleges, jellegzetes borokat készítsenek.

Részletes leírás

A Valmaggiore szőlőültetvény ma Piemont egyik legforróbb szőlőtermő helye. Az innen érkező gyümölcs kivételes volt az elmúlt néhány évben. A 2015-ös Nebbiolo d'Alba Vigne Valmaggiore fiatalos lendületet mutat a cseresznye és málna frissességével, elsődleges gyümölcsaromájával, amelyet vörös rózsa és préselt ibolya követ, a háttérben némi vas és dohány érződik. Feszes, telt bor, érett tanninokkal.

Teljes leírás