Casanova Di Neri, Brunello di Montalcino DOC Tenuta Nuova 2010 0,75l
Casanova Di Neri, Brunello di Montalcino DOC Tenuta Nuova 2010 0,75l
181 990 Ft
Egységár: 242 653 Ft / l

Casanova Di Neri, Brunello di Montalcino DOC Tenuta Nuova 2010 0,75l

  • Cikkszám: 606264
Átvehető
Szállítható
Elérhető készlet: 2 db
181 990 Ft
Egységár: 242 653 Ft / l

A valaha volt legjobb évjárat a rubin színével és a szeder, a vérnarancs, a különféle cseresznyefajták intenzív aromájával, semmi lekvárosság, könnyed, elegáns fűszeres jegyekkel és egy kis, frissítő illattal. A csodálatos íz a szájban kiegyensúlyozott és intenzív, minden a maga helyén van, a tanninok és a savak kellemes összhangot alkotnak. A lecsengése nagyon hosszú, ízletes és nagyon finom.

Részletes leírás és specifikáció
Ingyenes szállítás Budapestre 15.000 Ft , vidékre 20.000 Ft kosárérték felett!

Cégről

A kréta időszakban, amikor a mai Olaszország szinte egésze a tengerfenék alatt feküdt, megindultak a szeizmikus geológiai eltolódások, amelyek végül a Casanova di Neri hét szőlőültetvényében található talajok és kőzetek gazdag keverékét eredményezték. A következő évezredek során megformálta Montalcino dombját és az azt körülvevő Ombrone és Orcia folyók medencéit és olyan talaj jött létre, mint a galestro néven ismert morzsalékos agyagpala, amelyen a Sangiovese szőlő eléri a legjobb potenciálját. A talaj itt különleges ásványi anyagokban is gazdag, mint az értékes ónix, amelyet egy egykori kőbánya helyén található Pietradonice dűlőben találtak. 7 csodálatos szőlőültetvény található a pincészet tulajdonában: Fiesole, Cerretalto, Collalli, Podernuovo, Pietradonice, Giovanni Neri és Cetine.

Részletes leírás

A 2010-es Brunello di Montalcino Tenuta Nuova az évjárat főszereplője. Ez messze túlmutat a szokásos cseresznyén és szederen: szilvás sütemény, fűszerkenyér és baconbe csomagolt aszalt szilva. Semmi sem egyértelmű vagy egyszínű ebben a borban. Minden árnyalt és éteri. A Tenuta Nuovát az ásványi jegyek is egyedivé teszik, amelyek erre az egyszőlős területre jellemzőek. 2010-ben ezek a tulajdonságok különösen jól meghatározhatók és hangsúlyosak. A tanninok olyan rugalmasságot érnek el, amit szinte lehetetlen megtalálni a néha szúrós és savas Sangiovese szőlőben. Giacomo Neri kiválóan ismeri a szőlőjét, pontosan tudja, mikor a legjobb szüretelni és ez látszik is. A gyűjtők ezt a bort tíz évre vagy hosszabb időre is félre tudják tenni. A nagynevű borítészek 97-100 pont között pontozták.

Teljes leírás