Haraszthy Tantara Syrah Ingeborg's Vineyard 2016 0,75l
Haraszthy Tantara Syrah Ingeborg's Vineyard 2016 0,75l
10 690 Ft
Egységár: 14 253 Ft / l
Átmenetileg nem elérhető

Haraszthy Tantara Syrah Ingeborg's Vineyard 2016 0,75l

  • Cikkszám: 606672
10 690 Ft
Egységár: 14 253 Ft / l

Ez a bor az Ingeborg dűlőből származik, mely a Santa Ynez Valley keleti részén található. Komplex aromával rendelkezik, melyet az ízében található érett gyümölcsök, medvecukor és dohányos jegyek tesznek teljessé. A bor intenzív tanninokkal rendelkezik, melyek hozzájárulnak a komoly szerkezethez és az élvezetes kortyhoz.

Részletes leírás és specifikáció

Átmenetileg nem elérhető

A termék jelenleg nem rendelhető webshopunkban

Cégről

A Haraszthy Borászatot 1996-ban alapította Etyeken az argentin származású, de Kaliforniában és Magyarországon is jártas Carlos Coelho. A névadó Haraszthy Ágoston, a kaliforniai szőlőkultúra atyja. Jelenleg 123 hektáron gazdálkodnak. Hagyományos Magyar fajták mellett burgundiaiak is megfordulnak, legnagyobb mennyiségben Irsai Olivér, Sauvignon Blanc, Chardonnay és Pinot Noirt termesztenek. Modern technológiákat ötvöznek hagyományos technikákkal.

Részletes leírás

Ez a pincészet egyedi Syrah bora, mely a francia Rhone-völgyi borokat idézi. A szőlők a Santa Ynez AVA keleti, melegebb éghajlatú területén, az Ingeborg dűlő sík terepén, közel a Happy Canyon AVA-hoz található. A bor folyami kavicsokkal borított, homokos-agyagos talajról származik, 100% Syrah szőlőből, az „Estrella” klónból, 1,5 kg/tőke terheléssel. A szüret szeptember elején történt, kézi válogatással és bogyózással, hidegáztatással készült. A bor 80%-ban francia, 20%-ban magyar tölgyfahordóban érlelődött 28 hónapig. Palackozás előtt nem szűrték. Illatában szeder, sült gesztenye, fenyőgyanta és füstölt hús jegyei érezhetők, míg ízében a szeder dominál, kiegészülve medvecukorral, csokival, sós ízekkel és dohánnyal.

Teljes leírás