Részletes leírás
Házasítás arányai: 80% merlot, 5% cabernet franc, 5% cabernet Sauvignon, 6% Syrah, 4% Kékfrankos. A szőlőt a Bakta, Hidaspetre és Baranya-völgy dűlőkből szüretelték, ahol meszes lösztalaj keveredik vörösagyaggal. A tőketerhelés 1,7kg/ tőke. A szüret: 2020. szeptember 16. és október 9. között történt. A kézi szüretet kézi fürtválogatás követte, majd hideg áztatás 5 napig, hűtött erjesztés 14-21 napig. Érlelés 2-4 hónap acéltartályban, majd 300 és 500 literes másod és harmadtöltésű hordókban 24 hónap. Palackozás időpontja: 2022. Május 25. Alkohol: 15 %. Fogyasztási hőmérséklet: 17-19⁰C. Fogyasszuk kacsához, pulykához, könnyű marhasülthöz.