#egyből3 Kárai Dáviddal - 2.rész Palacsinta
A palacsinta három arca Kárai Dávid útmutatása alapján! Az alapreceptet nem kell bemutatnunk, de a csúsztatott palacsintát elképesztően finom Scyavuru pisztáciakrémmel és fügével próbáltátok már? A palacsinta tésztája nagyszerű alap sós ételekhez is, így Dávid ebben a videóban megoszt veletek egy spenótos-ricottás töltött költeményt is!
Palacsinta alaprecept
- 4 Heppenheimer tojás
- 1 csipetnyi Maldon só
- 40 dkg Wessex Mill liszt
- 4 dkg cukor
- ½ liter Arborea tej
- ½ liter szódavíz
- 4 dkg olvasztott Arborea vaj + 2 dkg a sütéshez
Elkészítés:
A palacsintákhoz a tojásokat egy csipet sóval és a cukorral jó habosra verjük. A liszthez hozzáadjuk a tojásos keveréket és a tejet, majd addig keverjük, amíg teljesen homogén nem lesz. Ezután belekeverjük a szódavizet, legvégül pedig az olvasztott vajat. Hűtőbe tesszük egy órára pihenni. Enyhén kivajazott serpenyőben megsütjük a palacsintákat.
Spenótos-ricottás töltött palacsinta
A palacsintákhoz:
- 4 Heppenheimer tojás
- 2 csipetnyi Maldon só
- 40 dkg Wessex Mill liszt
- ½ liter Arbore tej
- ½ liter szódavíz
- 4 dkg olvasztott Arborea vaj + 2 dkg a sütéshez
A töltelékhez:
- 2 evőkanál olaj
- 10 dkg bébispenót
- 25 dkg Arborea ricotta
- 5 dkg reszelt parmezán
- Maldon só, bors
A paradicsomszószhoz:
- 2 evőkanál Castillo Canena olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg Don Antonio paradicsomszósz
- 1-1 csokor bazsalikom és oregánó
- Maldon só, bors
Elkészítés:
- A palacsintákhoz a tojásokat egy csipet sóval és jó habosra verjük. A liszthez hozzáadjuk a tojásos keveréket és a tejet, majd addig keverjük, amíg teljesen homogén nem lesz. Ezután belekeverjük a szódavizet is, legvégül pedig az olvasztott vajat. Hűtőbe tesszük egy órára pihenni. Enyhén kivajazott serpenyőben megsütjük a palacsintákat.
- A töltelékhez a spenótot serpenyőben, kevés olajon megfonnyasztjuk, majd hagyjuk pár percet hűlni és apróra vágjuk. A ricottát egy tálba tesszük, hozzáreszeljük a parmezánt, sózzuk-borsozzuk és beletesszük a felaprított spenótot is. A töltelékkel megtöltjük a palacsintákat.
- A paradicsomszószhoz kevés olajon a fokhagymákat átpirítjuk, majd óvatosan felöntjük a paradicsomszósszal. Sózzuk, borsozzuk, sűrűre főzzük, a legvégén pedig hozzáadjuk a felaprított zöldfűszereket.
- Egy hőálló edény alját vékonyan kikenjük paradicsommal, erre fektetjük a palacsintákat, majd befedjük őket a maradék szósszal. A tetejére reszelhetünk plusz parmezánt, majd 200 fokos sütőben 30-35 perc alatt összesütjük.
Fügés-pisztáciás csúsztatott palacsinta
A palacsintához:
- 4 Heppenheimer tojás
- 1 Maldon csipetnyi só
- 40 dkg Wessex Mill liszt
- 4 dkg cukor
- ½ liter Arborea tej
- ½ liter szódavíz
- 4 dkg olvasztott Arborea vaj + 2 dkg a sütéshez
A krémhez:
- 25 dkg Arborea marcarpone
- 2 dl Bercht. habtejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál Syavuru pisztáciapaszta
Az összeállításhoz:
- 5-6 db füge
- 2 evőkanál méz
- 1 marék pisztácia
Elkészítés:
- A palacsintákhoz a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval habosra verjük. A liszthez hozzáadjuk a tejben elkevert tojássárgáját, majd addig keverjük, amíg teljesen homogén nem lesz. Ezután belekeverjük a szódavizet is, legvégül pedig a felvert tojáshabot és az olvasztott vajat is hozzáforgatjuk. Hűtőbe tesszük egy órára pihenni. Enyhén kivajazott serpenyőben a palacsinták egyik felét megsütjük.
- A krémhez a hideg marcarponéból a tejszínből és a porcukorból kemény habot verünk és beleforgatjuk a pisztáciát is. A palacsintákat a krémmel rétegezzük, a tetejét fügével díszítjük, mézzel megcsorgatjuk és pisztáciával megszórjuk.