#egyből3 Kárai Dáviddal - 4.rész Hamburger
Tökéletes hamburger bizony létezik, sőt, mi már 3 receptvariációt is tudunk hozzá! Kárai Dáviddal karöltve elhoztuk az #egyből3 következő epizódját, melyben három extra fűszerezésű és különleges alapanyagokkal ellátott hamburgert készít nekünk.
Tzatziki, grillsajt, pácolt hagyma, paradicsom burger
Hozzávalók:
Az uborkasalátához:
- 1 db kígyóuborka
- só
- 2 evőkanál görög joghurt
- 1/2 csokor kapor
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
A pácolt hagymához:
- 1 lilahagyma
- 2 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál porcukor
- só
Az összeállításhoz:
- 2 db húspogácsa
- 2 db hamburgerzsemle
- 1 nagy paradicsom
- Culinaris mentás grillsajt
Elkészítés:
- Az uborkákat lereszeljük, besózzuk, majd állni hagyjuk, ezután kinyomkodjuk a levét.
- Összekeverjük a joghurttal, az aprított kaporral, a citrom reszelt héjával, valamint az olajban megpirított fokhagymával.
- A lilahagymát megtisztítjuk, félkarikára vágjuk és a citromlével, cukorral, valamint a sóval alaposan összeforgatjuk.
- A már nem hűtőhideg húspogácsákat grillen megsütjük, majd pár percet pihentetjük.
- A grillsajtot felszeleteljük és serpenyőben, kevés olajon aranybarnára pirítjuk.
- A hamburgerbucik vágott felét megpirítjuk, az alját megkenjük az uborkasalátával, erre egy-két szelet paradicsomot teszünk. Erre kerül a megsütött hús, a grillezett sajt, valamint a pácolt hagym
Ázsiai káposztasaláta, ananász, bacon cheddar burger
Hozzávalók:
- 2 evőkanál halszósz
- 1 evőkanál yuzu-méz ecet
- 1 evőkanál víz
- 1 evőkanál pirított szezámmag
- 1 csokor koriander
- 1 kis fej lilakáposzta
Az összeállításhoz:
- 2 db húspogácsa
- 2 db hamburgerzsemle
- 1 db friss ananász
- 10 dkg bacon
- 5 dkg cheddar sajt
- 2 evőkanál majonéz
Elkészítés:
- A káposztasalátához a halszószt, az ecetet a vizet, a szezámmagot és az apróra vágott koriandert összekeverjük, majd a vékonyra szeletelt lilakáposztára öntjük. Jól átmasszírozzuk és félretesszük.
- A már nem hűtőhideg húspogácsákat grillen megsütjük, fordításnál a tetejére teszünk egy adag cheddar sajtot, így sütjük készre, majd pár percet pihentetjük.
- Az ananászt meghámozzuk, karikára vágjuk és ezt is kicsit meggrillezhetjük.
- A bacont serpenyőben ropogósra sütjük.
- A hamburgerbucik vágott felét megpirítjuk, az aljára teszünk egy adag káposztasalátát, erre kerül a sajtos hamburgerhús, egy karika ananász, bacon és a majonézzel megkent teteje.
Sültpaprika-saláta, szarvasgombás-chilis majonéz, savanyú uborka, pirított hagyma burger
Hozzávalók:
A paprikasalátához:
- 2 db kápia paprika
- 1 evőkanál málnás ecet
- só, bors
- petrezselyem
Az összeállításhoz:
- 2 db húspogácsa
- 2 db hamburgerzsemle
- 2 evőkanál szarvasgombás-chilis majonéz
- 2 szelet provolone sajt
- 2-3 db savanyú uborka
- 2 evőkanál pirított hagyma
- 2 marék madársaláta
Elkészítés:
- A paprikákat feketére grillezzük, egy tálba tesszük és fóliával lefedjük, így hagyjuk állni 15 percet.
- Ezután lehúzzuk a héjukat, kimagozzuk őket és felaprítjuk. Hozzáadjuk az ecetet, sózzuk, borsozzuk és friss petrezselyemmel megszórjuk.
- A már nem hűtőhideg húspogácsákat grillen megsütjük, fordításnál a tetejére teszünk egy szelet provolone sajtot, így sütjük készre, majd pár percet pihentetjük.
- A hamburgerbucik vágott felét megpirítjuk, az aljára teszünk egy adag csípős-szarvasgombás majonézt, erre kerül a sajtos hamburgerhús, a paprikasaláta, a felaprított savanyú uborka, pirított hagyma és a madársaláta.
Videó: