Nelli szerint a világ ízei - 6.rész Best of Nelli menü

Nelli szerint a világ ízei sorozatunk utolsó és egyben legjobban várt részéhez érkeztünk, amelyben Nelli kedvenc receptjeit osztja meg velünk. Autentikus és mégis kísérletező ízeket vegyít ebben a menüsorba, amit mindenképpen próbáljatok ki otthon! Érkezik egy indiai paradicsomleves recept Terre Exotique-os garam masalával és korianderrel a keleti ízekért. Melegszendvics tele raclette és gruyere sajttal, hogy a francia kulinária is képviseltesse magát. Kel saláta körtével, tárkonnyal, magokkal az izgalmas ízek kedvelőinek és egy kókuszcukros torta Scyavuru pisztáciás mascarpone krémmel, amivel megkoronázzuk ezt a évadot!

 

Indiai paradicsomleves garam masalával és korianderrel

  • Fokhagyma – 5 gerezd
  • Gyömbér – 30 g/2x5 cm-es darab
  • Terre Exotique garam masala – 1.5 evőkanál
  • Marie Morin* vaj – 20 g 
  • Don Antonio paradicsomkonzerv vagy paradicsompüré–750 g
  • Aneto Clado zöldség alaplé – 400 ml
  • Schlagrahm tejszín 200 ml
  • Green Cuisine kurkuma – 1 teáskanál
  • Green Cuisine cayenne bors – 1 mokkáskanál
  • Koriander – 1 csokor
  • Maldon só
  • Ízlés szerint: Madárszem chili – 1 darab

Elkészítés:

  1. A fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk. 
  2. A gyömbért megpucoljuk és feldaraboljuk.
  3. Egy lábast felmelegítünk, megolvasztjuk benne a vajat, elkezdjük dinsztelni a fokhagymát és ha már érezzük az illatát, hozzáadjuk a gyömbért, a paradicsomot, a garam masalát, a kurkumát, a cayenne borsot és egy kis sót, majd felöntjük az alaplével és kb.15-20 percig főzzük. 
  4. Leturmixoljuk, majd visszaöntjük a lábasba és hozzáadjuk a tejszínt. 
  5. Friss korianderrel tálaljuk. Ízlés szerint még adhatunk hozzá madárszem chilit. 

 

Melegszendvics raclette és gruyere sajttal

  • Fehér kenyér – 700 g
  • Raclette – 200 g
  • Gruyere – 200 g
  • Vaj – 100 g
  • Majonéz – 3 evőkanál

Elkészítés:

  1. A kenyeret vékony szeletekre vágjuk. 
  2. A sajtokat lereszeljük. 
  3. Megkenjük a kenyérszeletek egyik oldalát vajjal, erre rászórjuk a sajtot és egy másik vajjal megkent kenyérrel befedjük. A külső oldalát megkenjük majonézzel.
  4. Egy serpenyőt közepesen magas hőmérsékletre felmelegítünk, megolvasztjuk benne a vajat és elkezdjük sütni a szendvicseket, amíg azok mindkét oldala aranybarna nem lesz. 
  5. Melegen szervírozzuk. 

 

Kel saláta körtével, tárkonnyal, magokkal

  • Fodros kel - 250 g
  • Aszalt tőzegáfonya – 100 g
  • Citrom – 1 db
  • Tárkony – ½ csokor
  • Agave vagy juharszirup – 2 evőkanál
  • Olívaolaj – 4 evőkanál
  • Napraforgómag – 50 g
  • Pekándió – 100 g
  • Körte – 2 db
  • Maldon só 

Elkészítés:

  1. Elkészítjük a salátaöntetet: Egy keverőtálba facsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk az agavét, az olívaolajat, egy nagy csipet sót és az apróra vágott tárkonyt. 
  2. A megmosott, megszárított kel leveleket lehúzzuk/levágjuk a torzsáról, falatnyi darabokra vágjuk és egy keverőtálba tesszük. 
  3. A körtét vékony szeletekre vágjuk. 
  4. A salátaöntetet ráöntjük a kelre és jól belemasszírozzuk azt, kb.3-4 perc alatt. 
  5. Egy felhevített serpenyőben megpirítjuk a pekándiót, a napraforgómagot.
  6. A salátába keverjük a körte szeleteket, megszórjuk a pirított pekándióval, a napraforgómaggal és egy kis aszalt áfonyával. 

 

Kókuszcukros torta pisztáciás mascarpone krémmel

  • Naturmind kókuszcukor – 100 g
  • Wessex Mill búzafehér liszt – 90 g
  • Sütőpor – 8 g
  • Heppenheimer tojás – 6 db
  • Arborea mascarpone – 250 g
  • Scyavuru pálmaolaj mentes pisztáciakrém – 3 evőkanál
  • Casa Gispert Hámozott pisztácia – 100 g (lehet nyers, vagy pirított)
  • Agave, vagy juharszirup – 2 evőkanál 

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 175 C fokra. 
  2. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, vagy kikenjük vajjal.
  3. A lisztet és a sütőport beleszitáljuk egy tálba. 
  4. Egy keverőtálban a tojásokat a kókuszcukorral habosra verjük. 
  5. Ehhez 3-4 részletben hozzákeverjük a sütőporos lisztet. 
  6. Formába öntjük és tűpróbáig (vagy amíg aranybarna nem lesz a teteje) sütjük (kb.15-17 perc)
  7. A sütőből kivesszük és kb. 10 percig hagyjuk, hogy hűljön a formában, majd egy tortaállványra borítjuk. 

Nézd meg Nelli szerint a világ ízei első részét!

Kapcsolódó termékek

    • Nincs készleten
    Scyavuru kenhető mandulás pisztáciakrém 100g
    2 999 Ft
    Átmenetileg nem elérhető
    • Nincs készleten
    Wessex Mill Fehér tönkölybúza kenyérliszt 1,5kg
    2 559 Ft
    Átmenetileg nem elérhető
    • Nincs készleten
    Don Antonio natúr BIO paradicsom szósz 500g
    1 799 Ft
    Átmenetileg nem elérhető
    • Nincs készleten
    Aneto Caldo zöldség alaplé 500ml
    2 299 Ft
    Átmenetileg nem elérhető