Rendang curry-s tojás recept
Tojás másképp, az ázsiai rendang curry-s húsvéti fogás az idei ünnep új kedvence lehet a klasszikus ételek mellett! Fűszeres és friss ízek csodás tavaszi színekkel, amelynek alapját a kacsatojás vagy tyúktojás adja. Vöröslencsével vagy rizzsel és friss zöldekkel tálaljátok, kíváncsian várjuk, hogy ízlett!
Hozzávalók:
- 10 db Heppenheimer tojás (keményre főzve)
- 1 l kókusztej
- 0,5 l Aneto Clado alaplé
Fűszerek:
- 2 kanál vágott hagyma
- 1 gerezd vágott fokhagyma
- 2 teáskanál Windmill sambal ulek
- 1 teáskanál galangál
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 teáskanál gyömbér
- 1 szál citromfű
Elkészítés:
- Forraljuk fel a kókusztejet az alaplével, hagymával, fokhagymával, samballal, galangállal, kurkumával és gyömbérrel amíg kicsit olajos nem lesz.
- Távolítsuk el a főtt, kemény tojásainkról a héját, majd egy kötőtűvel szurkáljuk meg őket, hogy a szósz jól bele tudjon ívódni.
- Főzzük a tojásokat a szószunkba és néha kevergessük meg addig amíg a szósz egy nagy része el nem párolgott és sűrűbb nem lesz.
Tálaljuk lencsével vagy friss zöldségekkel!