Culinaris Fűszeriskola Mautner Zsófival - 9. rész Chipotle chili
A Fűszeriskola 9. részében Mexikó ízeit hozzuk el Nektek és a Chipotle chili kerül terítékre, amivel egy isteni vega enchilada készül Mautner Zsófi konyhájában. Ez a csípős, füstös chili a La Costena termékcsaládból nagyszerű ízt ad az ételeknek. A mexikói konyha salsákkal és szószokkal autentikus, készítsetek hozzá quacamole-t vagy próbáljátok ki a Gran Luchito Tomatillo Salsa szószát!
Enchiladas – mexikói töltött palacsinta
Hozzávalók (6 adag)
Szósz:
- 1 liter natúr Bio Orto paradicsomszósz
- 1 hagyma, finomra aprítva
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál Green Cuisine római kömény
- 1 kávéskanál Green Cuisine fahéj
- 2 evőkanál La Costena chipotle adobo szószban
Töltelék:
- 500 g sült édesburgonya
- 1 konzerv La Costena feketebab
Összeállításhoz:
- 6 db nagy átmérőjű Nuevo Progreso tortilla lap
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 200 °C fokra.
- Először elkészítjük a nyers paradicsomszószt: hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, a fokhagymát és a fűszereket, chipotle chilit. Sózzuk, borsozzuk.
- Az egészet botmixerrel összeturmixoljuk.
- A töltelékhez villával szétnyomkodjuk a sült édesburgonyát és a babot, néhány evőkanállal teszünk bele a szószból, így puhább lesz.
- Előkészítünk egy kb. 25x30cm-es tepsit, ebbe tesszük majd a feltekert tortillákat. Az aljára kanalazzuk a paradicsomszósz egyharmadát.
- Egy-egy tortillát vékonyan, kenőtoll segítségével megkenünk egy kevés paradicsomszósszal. Ez kissé felpuhítja, és könnyebben tekerhető, szaftosabb lesz.
- A közepébe helyezünk néhány evőkanálnyi tölteléket, majd mint a palacsintát feltekerjük.
- A tepsibe fektetjük mind a hat, megtöltött tortillát.
- Leöntjük a maradék paradicsomszósszal, majd megszórjuk reszelt sajttal.
- Kb. 30 percig sütjük, amíg a sajt elolvad, és megpirul.
- Zöldsalátával, esetleg avokádókrémmel, salsákkal tálaljuk.