Karácsonyi előételek
Az ünnepi asztalon nemcsak a főételek, hanem az előételek is nagy szerepet kapnak. Ezek a finom falatok tökéletesen felkészítik a vendégeket a nagy lakomára, miközben a karácsonyi hangulatot is megteremtik. Íme három különleges, ünnepi előétel recept, amikkel biztosan lenyűgözheted a családot és barátokat.
Ez alkalommal hoztunk nektek háromféle előétel tippet:
1. Kacsamáj mousse, vöröshagyma chutney, kalács
A kacsamáj mousse gazdag, krémes textúrája remekül kiegészíti a fűszeres, édes-savanyú vöröshagyma chutney-t, miközben a kalács puhasága tökéletes alapot ad a kombinációnak. Egy igazán elegáns és ínycsiklandó fogás.
Hozzávalók:
- kacsamáj mousse
- vöröshagyma chutney
- kalács
Elkészítése pofonegyszerű, kendd meg a kalácsot a chutney-val és a kacsamáj mousse-sal és már fogyaszthatod is!
2. Kaviárok - mindig tuti befutó vendégváró
A kaviár nem hiányozhat az ünnepi asztalról: eleganciát és ínycsiklandó ízeket hoz, miközben gyorsan és könnyedén elkészíthető. Egy igazán különleges és figyelemfelkeltő előétel, amit mindenki imádni fog.
Hozzávalók:
- kaviár
- vaj
- bagett
Elkészítés:
Szeleteld fel a bagettet, kendd meg vajjal majd ízlés szerint tegyél rá kaviárt.
3. Vörösborban párolt körte gorgonzolával és szarvasgombás mézzel
A vörösborban párolt körte és a gorgonzola különleges párosítása harmonikusan egyesíti az édes és sós ízeket, míg a szarvasgombás méz egy izgalmas, prémium befejezést ad az ételnek. Egy igazi karácsonyi csemege, amit nem lehet elfelejteni.
Hozzávalók (4 főre):
4 körte
1 dl börösbor
2 ek barna cukor
bors
10 dkg Gorgonzola sajt
4 tk szarvasgombás méz
Elkészítés:
A körtéket megpucoljuk, félbevágjuk és óvatosan kikanalazzuk a magházat.
Egy lábasban alacsony lángon, fedő alatt megpároljuk a vörösborral és cukorral, amíg a körte szélei puhák, de a belseje még enyhén roppanós marad. Tányérra helyezzük őket, rámorzsoljuk, vagy daraboljuk a gorgonzolát, és rácsurgatjuk a mézet. Frissen őrölt borssal és baguettel vagy pirítóssal tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!