Medvehagymás rizottó recept

Megérkezett a medvehagymával felturbózott rizottónk receptje, ami nélkül nem lenne igazi a tavaszi hangulat! Egyszerű elkészíteni, látványos és mind a tíz ujjatokat megnyaljátok utána.

Hozzávalók:

  • 150 gramm friss medvehagyma
  • 400 gramm Belvedere Riso BIO Carnaroli extra vagy 7 évig érlelt Acquerello rizs
  • 2 evőkanál Echiré* Beurre Doux vaj
  • 30 gramm salottahagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 1,5 liter Aneto Caldo csirke vagy zöldség alaplé        
  • Sal de Ibiza Fleur de Sel só
  • Green Cuisine citromos bors
  • 30 gramm reszelt pecorino romano

Elkészítés:

1. A medvehagymát alaposan mossuk meg, majd aprítsuk fel.

2. Az olvasztott vajon fonnyasszuk meg a medvehagymát, közben egy másik edénybe ugyanúgy olvasztott vajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát, majd erre jöhet a risotto rizs és a fehérbor.

3. Kavargassuk addig ameddig az alkohol elpárolog, majd öntsük fel a megmelegített alaplével, addig hogy  pont ellepje. A következő adag alaplevet csak akkor öntsük rá, ha a rizs azt teljesen felszívta, ezt addig folytassuk, míg a rizs megfő.

4. Ekkor keverjük bele, a felkockázott hideg vajat, a reszelt sajtot, só, bors és a megfonnyasztott medvehagymát.

 

Kapcsolódó termékek