Medvehagymás rizottó recept
Megérkezett a medvehagymával felturbózott rizottónk receptje, ami nélkül nem lenne igazi a tavaszi hangulat! Egyszerű elkészíteni, látványos és mind a tíz ujjatokat megnyaljátok utána.
Hozzávalók:
- 150 gramm friss medvehagyma
- 400 gramm Belvedere Riso BIO Carnaroli extra vagy 7 évig érlelt Acquerello rizs
- 2 evőkanál Echiré* Beurre Doux vaj
- 30 gramm salottahagyma
- 2 dl fehérbor
- 1,5 liter Aneto Caldo csirke vagy zöldség alaplé
- Sal de Ibiza Fleur de Sel só
- Green Cuisine citromos bors
- 30 gramm reszelt pecorino romano
Elkészítés:
1. A medvehagymát alaposan mossuk meg, majd aprítsuk fel.
2. Az olvasztott vajon fonnyasszuk meg a medvehagymát, közben egy másik edénybe ugyanúgy olvasztott vajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát, majd erre jöhet a risotto rizs és a fehérbor.
3. Kavargassuk addig ameddig az alkohol elpárolog, majd öntsük fel a megmelegített alaplével, addig hogy pont ellepje. A következő adag alaplevet csak akkor öntsük rá, ha a rizs azt teljesen felszívta, ezt addig folytassuk, míg a rizs megfő.
4. Ekkor keverjük bele, a felkockázott hideg vajat, a reszelt sajtot, só, bors és a megfonnyasztott medvehagymát.